De Brexit komt er, goedschiks of kwaadschiks. Daarom is het goed om na te denken over een toekomst voor je bedrijf ná de scheiding, schrijft Alfa Accountants.

Ondernemers kunnen nu voor half geld een consultant inhuren die de gevolgen voor hen in kaart brengt. Cadeautje van (maximaal) 2500 euro van de overheid. En Alfa levert deze consultants.

Ondernemingen met belangen in het Verenigd Koninkrijk kunnen er rekening mee houden dat er nogal wat verandert. Hebben ze er klanten? Kopen ze zelf in het Verenigd Koninkrijk? Dan gaan douaneregels en -controles wijzigen, met alle tijd- en kostenconsequenties van dien. Er komen nieuwe kwaliteitseisen, invoerrechten veranderen. En er kunnen gevolgen zijn voor het gebruik van digitale diensten. Over dataopslag in het Verenigd Koninkrijk, of een server die vanuit het VK wordt gehost. Het invullen van de Brexit Impact Scan op brexitloket.nl geeft ondernemers een eerste indicatie of ze geraakt worden.

Vergoeding tot 2500 euro
Met vouchers wil de overheid het ondernemers makkelijker maken om hulptroepen in te schakelen. Beter gezegd: consultants die ondernemers duidelijk kunnen maken wat de gevolgen van de Brexit voor hun bedrijf zijn. En die meteen meedenken over alternatieve markten. De voucher geeft je recht op een vergoeding van 50 procent van de gemaakte kosten. Het maximum is 2500 euro, exclusief btw. Wel moet de voucher binnen zes maanden na aanvraag besteed zijn. Daarna is het eenmalig mogelijk om een verlenging van zes maanden aan te vragen.